En uddannelse i ledelse kvalificerer dig til de gode jobs (foto hansentoft.dk)

En uddannelse i ledelse kvalificerer dig til de gode jobs (foto hansentoft.dk)

Skal man tale om en central del af det at drive virksomhed, så er det i allerhøjeste grad ledelsen. Det er så utroligt vigtigt med dygtige ledere, til at udstikke klare og præcise ordrer så resten af virksomheden ved hvad retning forretningen tager. Det kræver ikke kun mod at gå forrest og turde tro på at en beslutning er rigtig. Det kræver også rigtig meget erfaring og viden, at kunne træffe de rette beslutninger gang på gang.

Tiderne skifter

I dag er der kommet så meget computerkraft og så mange automatiseringsprocesser som medvirker til, at lederes roller skifter. Tidligere var en leders fremmeste opgave at være stålsag når en beslutning skulle tages, og samtidig være i stand til at håndtere nederlaget, hvis det viste sig at være en dårlig idé. I dag er der så meget data, at mange beslutninger behøver at blive truffet på baggrund af dybdegående analyser af store mængder data. Det stiller større krav, så ledere bør i dag benytte sig af mere lederudvikling for at følge med.

Inden for alle organisationer er der store forskelle på hvad der kræves af de forskellige typer af ledere. Der er den øverste leder, som ofte vil være ansvarlig for alle beslutninger der blevet taget. Derefter er der mellemlederne, som har en helt særlig rolle. De skal ikke kun være i stand til at udstikke ordrer og sørge for at de bliver fulgt til dørs. De skal nemlig også selv være i stand til at parrare ordrer fra ledere højere oppe i hierarkiet. Den opgave kan være en svær balancegang, som kræver en god del opkvalificering.

Lederudvikling er til for at forblive på toppen

Som leder er det afgørende, at man signalerer at man er mere end parat til at gå forrest i ethvert henseende, til fordel for virksomheden man arbejder for. Det er ikke kun på den årlige team building-tur, for det gælder nemlig også når det kommer til at signalere at man gerne vil yde lidt ekstra for at tilegne sig nogle flere faglige kompetencer i form af lederudvikling.

Har du behov for lederudvikling så kig forbi www.hansentoft.dk

Læs mere her:

Efteruddannelse løfter fagligheden og giver sikkerhed

Arbejd med offentlig forvaltning og administration

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *