Der findes muligheder for personer med dysleksi

On 24. juni 2014, in Dysleksi, by Peter Johansen
Dysleksi er en lidelse som rammer mange (foto via.dk)

Dysleksi er en lidelse som rammer mange (foto via.dk)

Dysleksi er en lidelse, som mange er ramt af. Den besværliggør desværre mange ting, som for mange mennesker føles helt normale. Læsning er en helt fundamental del af vores hverdag. Bare det at tage en bus indbefatter, at man kan finde ud af at læse nummeret og navnet på bussen. Ellers ender man det helt forkerte sted. Dysleksi æder simpelthen folks mulighed for at færdes normalt i samfundet. Det er skræmmende, hvor stor en lid vi sætter til ordene og skriften. Men netop derfor er det også vigtigt, at der findes muligheder for personer, der lider af dysleksi. Der bliver taget hånd om lidelsen, så den forsøges at blive mindsket. Det er smart, og det er vigtigt. Der er altid en udvej.

En hjælp på vejen

Der bliver tilbudt særlig hjælp til folk, der gerne vil tage en uddannelse, men som lider af dysleksi. For dysleksi skal ikke skræmme folk fra at være ambitiøse. Det handler om meget mere end skriften og det at kune læse, når man tager en uddannelse. Med lidt hjælp kan ens skolegang blive meget nemmere, end hvis man ikke havde fået hjælp, og man vil hurtigt blive en del af den normale undervisning. Der findes nemlig metoder, der gør det nemmere at være i et samfund.

At gennemføre

Med lidt hjælp bliver man ligeså god som alle andre uden lidelsen, og man kan gennemføre sin uddannelse uden at frygte for mulighederne på arbejdsmarkedet efterfølgende. Dysleksi er nok en slem lidelse, men i Danmark bliver der på uddannelsesinstitutionerne taget stor hånd om folk med forskellige lidelser uanset størrelse. Som person med dysleksi er det fantastisk stadig at kunne være en del af arbejdsmarkedet på trods af den lidelse, som man i lang tid har været udsat for. Det er ikke sådan, at livet lige pludselig bliver til en leg, men der opstår pludselig flere muligheder.

 

Du kan læse meget mere om Dysleksi på sundhed.dk

Share
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *