Det vigtigste er at man ikke går i stå! (foto viauc.dk)

Det vigtigste er at man ikke går i stå! (foto viauc.dk)

I dag foregår det meste af vores arbejde i mange brancher foran en computerskærm. Det, hvad end du er mekaniker, elektriker, lærer, arkitekt, ingeniør, læge eller journalist. Vi taler i mobiltelefon og mailer på tværs af afdelinger og organisationer. Før i tiden faxede man. Endnu før sendte man et brev eller aflagde visit. Udviklingen går hurtigere end nogensinde før på det danske arbejdsmarked, og det skal vi være gearet til.

Et eksempel er blot arbejdspladserne i produktionssektoren, der rykker ud af landet. Vi skal i fremtiden leve af vores knowhow og dygtige hoveder. Derfor er uddannelse og efteruddannelse en hel essentielt og vigtig præmis for arbejde i fremtiden. Efteruddannelse vil ikke bare løfte din faglighed eller holde dine kompetencer opdateret til nutidens krav og kvalifikationer. Efteruddannelse vil også være din sikkerhed for et job i fremtiden.

Efteruddannelserne boomer i disse år

Vi danskere slår da også rekord i efteruddannelse blandt europæerne. Hver tredje dansker er på efteruddannelse hver måned, og antallet af danskere, der benytter sig af kurser og efteruddannelse, er steget med halvtreds procent de seneste seks år. Det er en positiv rekord, fordi den vidner om, at vi danskere tager vores fag og kompetencer seriøst. Vi ved godt, at vi skal konkurrere på vores hjernekapacitet, hvis vi skal klare os på det globale marked, der er presset som aldrig før af kinesiske interesser.

De mange efteruddannelser medfører desuden at nye uddannelser og kursustilbud opstår, hvilket er ganske positivt for et samfund som helhed, men muligvis også helt specifikt for dig, fordi du får nye muligheder for at prøve kræfter med nye udfordringer og lære nyt.

Læs mere om efteruddannelse her

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *