Få de rette værdier på din arbejdsplads

On 4. februar 2014, in Organisation, by Peter Johansen
Organisationskulturen må ikke være i konflikt med virksomhedens værdier (Foto: jobbank.dk)

Organisationskulturen må ikke være i konflikt med virksomhedens værdier (Foto: jobbank.dk)

En virksomhed er en lille eller større organisme med mange forgrenede tråde og sammenhænge. Der er sjældent én ledelse og en hel masse medarbejdere. Mere moderne er det med mange små ledere og en stor ledelse, der har det samlede overblik over virksomheden. Områdelederne eller nøglepersonerne er super vigtige at have, fordi de har den bedte forudsætning for at vide, hvad der sker på de enkelte områder, da de arbejder der.

Organisationskultur er derfor noget, som skal arbejdes med på alle niveauer.

Organisationskulturen er et filter, der påvirker virksomhedens ansattes oplevelser af det, der sker i virksomheden. Det kan lyde svært at ændre en organisationskultur, og derfor kan det også være en god idé at få hjælp fra en konsulentvirksomhed som Hansen Toft. Dem finder du på Hansentoft.dk.

Det er vigtigt, at organisationskulturen stemmer overens med virksomhedens overordnede strategi. Hvis den ikke gær det, vil kulturen begrænse virksomhedens muligheder for at udvikle sig og løse krævende opgaver.

Arbejd på forskellige planer

Organisationskulturen i en virksomhed er mulig at påvirke. Der er forskellige parametre, man kan arbejde med og som Hansen Toft arbejder med. Det kunne for eksempel være ledelsens udøvelse, udviklingen af de ansatte og kommunikationen i virksomheden.

For at ændre organisationens kultur er det vigtigt at finde ud af, hvor virksomhedens kultur allerede ser ud og derefter finde ud af, hvad der kunne være interessant at ændre. For at finde ud af det, laver Hansen Toft en kulturanalyse.

Få rådgivning i organisationskultur hos Hansen Toft

Læs mere om organisationskultur:

Bind din virksomhed sammen med god organisationskultur

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *