Giv dig selv flere muligheder (foto viauc.dk)

Forandringer skal til (foto: hansentoft.dk)

Verden er i hastig forandring. Teknologien udvikler sig så hurtigt, og den giver anledning til nye påfund, som er til gavn for hele verden. Det kan være svært at følge med, og selvom langt de fleste finder teknologien fascinerende, er den på mange måder også skræmmende, fordi den netop udvikler sig så hurtigt.

Ting, vi ikke troede, var muligt, er pludselig blevet mulige. Ting, vi drømmer om, er mulige, er pludselig indenfor rækkevidde. Det er alt sammen takket være organisationer, som nytænker og konstant udvikler alting. Det er takket være dem, at vi hele tiden opnår nye standarder indenfor eksempelvis velfærd.

Det stiller høje krav til de organisationer, der vil være en del af ræset. Hvis man vil overleve, skal man forandre sig. Hvis man vil gå forrest, er forandring i sig selv ikke nok. Så skal man nytænke og være før alle andre. Den globaliserede verden stiller enormt høje krav til alle parter.

Forandring i organisationer er en udfordring

For den enkelte medarbejder er den konstante forandring en udfordring. For nogle er det svært at tilpasse sig, og forandringen kan virke forvirrende og skræmmende. For organisationerne stiller det høje krav. På grund af den globale verden er konkurrencen massiv. Organisationen skal følge med resten af verden og tilpasse sig den hurtige udvikling.

Intet statisk overlever, når det skal konkurrere globalt. Derfor er det nødvendigt at udvikle og forandre sig. Det kræver en ledelse, der er bevidst om, hvordan tingene bliver gjort. Det kræver medarbejdere, som er forandringsparate. Det stiller i det hele taget høje krav til hele organisationen.

Men globaliseringen er ikke kommet for at tage af sted igen – tværtimod. Derfor skal man tilpasse sig, så hurtigt man kan. På den måde kan man være med til at gå forrest og præge udviklingen. Men det kræver, at man er forandringsparat.

Læs mere om forandring i organisationer her

Læs mere om organisationer her:

Hvad kan en sund organisationskultur gøre for virksomheden?

Organisationsudvikling er det, som din virksomhed skal ha’?

Share

One Response to Forandring i organisationer er nødvendigt for at overleve

  1. […] Forandring i organisationer er nødvendigt for at overleve […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *