Den rette viden ligger og venter (foto se-institute.dk)

God ledelse er ltafgørende (foto: hansentoft.dk)

En god leder formår at vise vejen for sine ansatte; han går forrest, han er tilgængelig og han kan inspirere andre i sin virksomhed. Dette er blot nogle af de kvaliteter, en leder skal besidde, og det er netop pointen: Ledelse i dag dækker over mange forskellige opgaver. Det kan derfor være en fordel for både ansatte og leder, at lederen uddannes i de rigtige ledelsesstrategier, som gør ham rustet til at kunne drive en virksomhed.

Kurser i ledelse kan tilpasses den enkelte virksomhed

En god leder er ikke et fast begreb. Eksempelvis er en god leder i en stor virksomhed, måske ikke en god leder i en mindre virksomhed. Derfor skal udvikling af en leder foregå på baggrund af den enkelte virksomheds, samt lederens egne, mål. For at virksomheden bedst kan opnå det overordnede mål, kan det være en god idé at opstille delmål, som kan måles processen igennem.

Kurser i ledelse på flere niveauer tilbydes mange steder, oftest som enkelte kurser, der ikke følges op på, og det kan bestemt også hjælpe nogen virksomheder og ledere på rette vej. Det kan dog være fordelagtigt at satse på en længerevarende proces, hvor virksomhedens forskellige ledere får mulighed for sparring over længere tid, så redskaberne til god og stærk ledelse forbliver en prioritet for de involverede parter. Det kan også betale sig at sørge for, at kurserne afholdes i virksomheden og ikke på skolebænken. På den måde behøver lederen ikke omsætte teori til praksis – alt er praksis.

Skal den enkelte leder eller ledelse udvikles?

Hvis din virksomhed står over for en større udfordring, som den nuværende leder pludselig skal løse, så kan det være favorabelt at investere i udvikling til den enkelte. Det er ikke sikkert, at han eller hun er parat til at løfte opgaven, men det kan han/hun blive igennem coaching.

Klik her for at se hvilke ledelseskurser, der passer bedst til din virksomheds ledelse

Se mere her:

Sparring og udvikling af din ledelse

Ved et DLX får man praktisk og teoretisk viden om ledelse

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *