Virksomhedens top skal gerne fungere så godt som muligt - Her kommer ledelse udvikling ind i billedet (Billede: Flickr.com)

Virksomhedens top skal gerne fungere så godt som muligt – Her kommer ledelse udvikling ind i billedet (Billede: Flickr.com)

Det svage led. Det må helst ikke eksistere noget sted i nogle kæder. Det handler nemlig om at være bedst mulig. Og man er aldrig bedre end sit svageste led. Derfor duer det hverken, at man har en arbejderstab eller en ledelse, der ikke udfører deres job godt nok.

Der findes heldigvis en række kurser og videreuddannelser, der styrker en ledelse til udvikling såvel som de almindeligt ansatte. Det handler om, at man sikrer, at alle, der er med i virksomheden, udfører deres job så godt, som de overhovedet kan.

Det er ikke nødvendigvis sikkert, at nogen arbejder bevidst under evne. Uanset om man er bevidst eller ubevidst, kan man arbejde på at udvikle sig, så man bliver bedre til at udføre sit job. Det gælder også udvikling i ledelsen. Mange mennesker drives af vane. Men det er vigtigt at bryde sine vanemønstre, så man kan gribe opgaver på den bedste måde – ikke blot den vanlige måde.

Tag nye skridt

Med udvikling i ledelsen handler det om at sætte nye styringsredskaber i gang. Hvis ikke ledelsen kører, som den skal, betyder det ikke nødvendigvis altid at fyringer skal på boret. Nogle gange kan det også blot kræve, man sætter ledelsen i udvikling. Det vil sige, at man tvinger sig selv, ledelsen, bestemte personer til at træde ad nye stier i forhold til deres tilgang til deres arbejde.

Ledelser skal udvikle sig. Det er et af grund kårene for, at virksomheder klarer sig godt.

Men hvordan får man en virksomhedsledelse til at udvikle sig? Det handler om at være bevidst. Jo mere bevidst man er som ledelse, jo bedre, nye og anderledes beslutninger kan man træffe.

En ledelse i udvikling er en ledelse, der vil være bedre, en ledelse der vil fremad og have virksomheden opad.

Ledelse udvikling: se mulighederne her

Læs flere indlæg om ledelse udvikling:

Ledelse udvikling – ledelsesudvikling rodfæstet i virksomheden

Ledelse udvikling er i centrum i en moderne tid

God ledelsesudvikling får dig derhen, du gerne vil

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *