Ledelsesudvikling (foto: hansentoft.dk)

Ledelsesudvikling (foto: hansentoft.dk)

Mange virksomheder betaler i dyre domme, for at deres ledere kan udvikle sig og tilegne sig nye ledelseskompetencer. Men ledelsesudviklingen handler om mere end strategi og forretningsudvikling. Det handler om at forstå virksomhedens identitet og medarbejdere.

Så i stedet for at bruge en masse penge på at sende virksomhedens ledere på kurser og uddannelser, så spar de penge og lad dem blive derhjemme. Det har nemlig vist sig, at ledere ”on the job” udvikler sig hurtigere. De kan bedre koble forretningsudvikling og lederudvikling, da de fysisk er til stede i virksomheden og ikke efterfølgende skal overføre det, de har lært, til virksomheden.

Ved at udvikle lederne i virksomheden skabes der en bedre sammenhængskraft fra top- til bundlinje. Det vil skabe resultater og præstationer, som løfter og udvikler virksomheden.

Ledelsesudvikling skal skræddersys virksomheden

Hvis man skal sikre, at ledelsesudviklingen fungerer optimalt ”on the job”, så kræver det, at der skræddersys et program, som passer til virksomhedens målsætninger, men som samtidig også tænker nyt og innovativt. For virksomheden kan kun udvikle sig, hvis tingene gøres lidt anderledes, end de blev gjort i går. Derfor handler et ordentligt ledelsesprogram om at tage afsæt i virksomheden som den er nu, men med et ambitiøst og klart mål for fremtiden.

Dette ledelsesprogram er ikke noget, der færdiggøres på en uge, men er en langvarig proces, der kan tage op til 6-12 måneder. Derfor er det en god idé at få hjælp af professionelle, der er vant til at hjælpe med ledelsesudvikling i  en virksomhed.

For som med alt andet er det svært at se sine egne fejl og mangler, men med hjælp ude fra kan virksomheden ses med friske øjne og et andet perspektiv, som vil være gavnligt for virksomhedens fremtidige udvikling.

Klik her, hvis du vil vide mere om ledelsesudvikling

Læs mere om ledelsesudvikling her:

Ledelsesudvikling – bliv en god leder

Lær at blive en bedre leder med et kursus i ledelsesudvikling

Share

2 Responses to Ledelsesudvikling fungerer bedst ”on the job”

  1. […] Ledelsesudvikling fungerer bedst ”on the job” […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *