Den rette viden ligger og venter (foto se-institute.dk)

Den rette viden ligger og venter (foto se-institute.dk)

Ledelse – eller management – er et af de vigtigste begreber inden for virksomhedsteori, og ledelse har gennemgået en stor udvikling. Hvor der før blev tænkt meget på produktivitet og effektivitet, er der den senere tid mere fokus på hvilken rolle lederen har i forhold til medarbejderne og deres trivsel på arbejdspladsen samt kontrol af ressourcer er blevet til medarbejderinddragelse og medarbejdernes indvirkning i beslutningsprocesserne.

 

Management skal ske på alle niveauer

 

Normalt taler man om at ledelse skal foregå på alle niveauer af virksomheden. Det er både på det strategiske niveau, øverst, hvor overblikket over hele virksomheden er, og hvor man stiller betingelserne for virksomhedens forretning men også for et godt arbejdsmiljø.

Det er det, der giver medarbejdernes mulighed for udvikling, mens der er oprettet systemer, der kan tage sig ad problemer, der måtte opstå i driften.

 

Ledelse foregår i lige så høj grad på de lavere niveauer, hvor den operationelle drift af virksomheden foregår. Mellemlederen har en stor rolle i hvordan medarbejdernes trives, og det kommer i høj grad an på hvordan man som leder formår at opstille trygge rammer, samt kan kommunikere både op og ned i organisationen.

 

Consulting er vejen frem

 

Ledelsesbegrebet ændrer sig hele tiden, og er dermed meget dynamisk. Derfor er det også vigtigt at den enkelte leder, samt ledelsen som helhed, kan følge med tiden og den udvikling, de står overfor. Udviklingen af ledelsen skal ske efter de mål, der er opsat af virksomheden, samt visionerne for den daglige drift af virksomheden og medarbejdernes hverdag. Udviklingen af ledelsen sker ofte med hjælp udefra, da det er en fordel at have eksperter med objektivt syn på virksomheden og dens drift med indeover. En konsulent kan hjælpe jer og fungere som Djævlens Advokat, som ikke er bange for at fortælle hvordan det i virkligheden ser ud i virksomheden. Lederudvikling løber sig ofte over 6 – 12 måneder i små projekter, som sikrer en succesfuld lederudviklingsprocess og resultater.

 

Se hvor du kan få hjælp til management consulting her

 

Læs også:

Hvad kan en sund organisationskultur gøre for virksomheden?

Opnå de bedste chancer for succes med virksomhedsudvikling

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *