Sænk risikoen for dårlige betalere

On 23. januar 2018, in Virksomhed, by Peter Johansen

Som nyopstartet virksomhedsejer kan det være svært at navigere rundt i kunder, konkurrenter og uskrevne regler. Du vil gerne tiltrække så mange kunder som muligt i din spæde opstart for at få ordentligt gang i virksomheden, og derfor gør du som de store kanoner – for de må vel om nogen vide, hvad der er godt og skidt.

De store kanoner har dog mange års erfaring, og de har professionelle systemer og rådgivere, der bistår de beslutninger, der træffes. Det har du formentlig ikke som nystartet virksomhed.

Skal du tilbyde kredit?

Noget af det værste, din nyopstartede virksomhed kan udsættes for, er dårlige betalere. At tilbyde kredit er dog en normal service, som mange tilbyder deres kunder, og du kan derfor være fristet til at gøre det samme. Der er dog nogle ting, du bør overveje forinden.

  • Har du likviditet til at kunne håndtere manglende betalinger?
  • Har du en konkret rykker-procedure?
  • Hvordan vil du tilbyde kredit?

Har du taget beslutningen om at tilbyde kredit, bør du altid kreditvurdere dine kunder, da der findes mange dårlige betalere i Danmark. Du kan aldrig sikre dig 100% imod dårlige betalere – og det bør din virksomhed være rustet til, hvis du tilbyder kredit – men du kan sortere størstedelen fra.

Benyt et professionelt kreditvurderingssystem

At stå for kreditvurdering af samtlige kunder kan være en meget tidskrævende og dermed dyr proces for dig som nyopstartet virksomhedsejer, og det kan i langt de fleste tilfælde betale sig at udlicitere opgaven. Kreditvurdering af virksomheder er din vej til at sortere de dårligere betalere fra på en nem og overskuelig måde.

Det gælder ligeledes for dig med mangeårig virksomhedserfaring, der på den hårde måde har erfaret, at Danmark desværre er fyldt med dårlige betalere. Brug tiden på noget mere fornuftigt og lad det professionelle system indhente data om dine kunder for dig, så du kan kreditvurdere på et ordentligt grundlag.

Vil du læse mere om bolig og finans, kan du gøre det her: Bolig og finans – så alle kan forstå det.

Share
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *