Få fat i det bedst egnede medarbejdere (foto viauc.dk)

Få fat i det bedst egnede medarbejdere (foto viauc.dk)

Et af mest kritiske elementer af at drive en virksomhed er ansættelse af de rigtige folk. Det gælder især i lidt større virksomheder, hvor der er store ledelsesposter, som skal besættes af de rigtige til jobbet. Naturligvis har mindre virksomheder har også brug for at ansætte de rigtige mennesker, så arbejdet kan blive løst ordentligt, og virksomheden kan udvikle sig fremover. Derfor er search & selection blevet meget udbredt, da mange virksomheder for nyligt under finanskrisen fandt ud af, at de havde unødvendige eller ‘forkerte’ ansatte.

Kort og godt om search & selection

Search & selection er tydeligvis et engelsk begreb, men det dækker over noget, der bliver gjort brug af i alle verdens lande i forbindelse med ansættelser. Det dækker nemlig over den disciplin, hvor man aktivt går ud og søger målrettet efter kandidater til en bestemt stilling ud fra nogle overordnede kriterier. Herefter udvælger man nogle og sorterer fra, indtil man står med den helt rigtige til jobbet.

Det er klart, at search & selection er mere omfattende, end det lyder. Det gælder især, når der netop er tale om lederposter og højere stillinger generelt. At udføre search & selection grundigt og ordentligt kræver en bred indsigt for det pågældende marked samt forståelse for, hvad der er brug for ud fra den givne opgave.

Search & selection kan udføres af en samarbejdspartner

Det er godt at vide, at man ikke behøver at stå alene med search & selection. Måske er HR-afdelingen i forvejen travlt optaget med andre opgaver, og måske er de bare ikke kvalificerede nok til at tage sig af en større ansættelse, og alt hvad det indebærer. I så fald kan man tage kontakt til et bureau, der beskæftiger sig med coaching, search & selection og lignende opgaver. Så har man nemlig fundet et bureau, som kan gå ind og rådgive eller helt overtage ansættelsesforløbet, så det får et gunstigt udfald.

Kom i gang med search & selection

Læs mere om search & selection her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *