Organisationskultur (foto: hansentoft.dk)

God ledelse er vigtigt for hele virksomheden (foto: hansentoft.dk)

For motiverede medarbejdere kommer en god ledelse. Mange af os kan sagtens genkende en god leder, når vi ser det. Det kan dog være svært at sætte ord på, hvad det er, der gør en leder god. Nogle eksperter har gennem interviews med topledere fundet frem til 5 regler for god ledelse:

De 5 regler for god ledelse

 For det første skal en leder kunne forme fremtiden og tænke strategisk og langvarigt på organisationens vegne. Den gode leder skal samtidig sikre sig, at medarbejderne i virksomheden ved hvilken kurs der er lagt for virksomheden og dens mål. Lederen skal skabe fremtiden frem for at forestille sig den, og samtidig være i stand til at positionere virksomheden, så det lykkedes den at respondere på fremtiden.

Lederen får tingene til at ske og omsætter strategien til handling. Lederen har en forståelse for hvordan man sætter gang i forandringer og kan fordele ansvaret. På den måde skaber man klarhed omkring hvilke beslutninger medarbejderne selve skal træffe.

En god leder kan engagere nutidens talenter. Lederen ved hvordan man kan identificere og engagere talenterne i virksomheden har for at opnå resultaterne. Lederen henter også de kompetencer virksomheden har brug for i talenterne og sikrer sig at de udfører deres allerbedste.

Den gode leder kan opbygge den næste generation af ledere. Lederen skal ikke kun inspirerer nuværende medarbejder, men også sikre fremtidens talenter i organisationen. Det sker igennem udvikling af ledertalentet i medarbejderne, og at lederes sørger for at medarbejderne udvikler sig fagligt.

Sidst, skal den gode leder investere sig selv. Lederen skal være godt il at lære af successer og fiaskoer, kurser, opgaver og af livet.

Lederudvikling

Hvis ikke din virksomheds lederteam besidder disse 5 egenskaber, kan det være en god idé at få nogen udefra til at udvikle dit lederteam. Lederudvikling består af sparring og coaching og skaber ekstraordinære resultater og udvikling af lederteamet.

Lyder det som noget for din virksomhed, kan du læse mere om lederudvikling og ledelse her

Se mere her:

Ved et DLX får man praktisk og teoretisk viden om ledelse

Uddannelse i ledelse gavner hele virksomheden

 

 

 

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *