Virksomhedsudvikling er nøglen til succes

On 5. september 2013, in Forretning, Organisation, Udvikling, by Peter Johansen
Husk at holde øje med virksomhedens udvikling (foto viauc.dk)

Husk at holde øje med virksomhedens udvikling (foto viauc.dk)

Det er ikke nogen hemmelighed, at en virksomhed skal udvikle sig hele tiden for at opnå varig succes. Hvis man på noget tidspunkt står stille i for lang tid og ikke kommer videre, så kan man ikke forvente, at tingene alligevel skal udarte sig, som man gerne vil have dem til. Virksomhedsudvikling er med andre ord en essentiel af dét at drive forretning. Nogle gange kan det dog godt ske, at ledelsen i en virksomhed gør alt hvad den kan, og de ansatte arbejder alt, hvad de kan, men ligemeget hjælper det. I den forbindelse er det godt at vide lidt om, hvad man kan gøre for at få sat gang i virksomhedens udvikling.

Virksomhedsudvikling kan foregå på mange måder

Virksomhedsudvikling behøver ikke altid at komme indefra. Det kan godt være, at der er gode forudsætninger for udvikling i firmaet, men at det alligevel kniber med at få sat skub i tingene. I så fald kan man gribe til nogle forskellige tiltag, hvor man får hjælp udefra.

Først og fremmest bør ledelsen i en virksomhed overveje, hvordan de rette samarbejdspartnere kunne sætte gang i en positiv virksomhedsudvikling. Det kunne for eksempel være, at et mediebureau kunne få optimeret virksomhedens markedsføringsstrategi og på den måde konvertere salg.

Mange virksomheder har dog især haft gavn af virksomhedsudvikling gennem coaching. Det er en meget nærgående form for virksomhedsudvikling, men derved er det som regel også mere virkningsfuldt. Hér får man nemlig nogle professionelle, neutrale øjne til at tage et kig på virksomheden. En eller flere coaches vil så give gode råd til virksomheden og dennes ledelse. Det kan også være de får øje på nogle generelle tendenser hos de ansatte, som skal korrigeres.

Endvidere kan det være relevant med ledelsesudvikling som et middel til virksomhedsudvikling. Det kan være en bedre idé end blot at ty til et ultimatum og fyre en leder, blot fordi vedkommende ikke har gjort det så godt.

Læs mere om virksomhedsudvikling

Share

One Response to Virksomhedsudvikling er nøglen til succes

  1. […] Virksomhedsudvikling er nøglen til succes […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *